Vad lottovinnare spenderar sina pengar på

Lotterier och liknande spel har skapat flera tusentals miljonärer genom tiderna. Med dessa stora summor pengar kommer såklart även ett stort ansvar!

Vissa väljer smart nog att investera sina pengar. Vanligt är att investera i bostäder, där ett genomsnittligt pris för en ny bostad efter en lottovinst ligger på över 10 miljoner kronor.

Det finns dock de som inte spenderar sin nyvunna rikedom lika smart.

Ett populärt val är att köpa en ny och fräsig sportbil. Alla gillar dock inte att köpa lyxvillor eller snabba bilar. Det finns många som inte låter pengarna stiga dem åt huvudet.

Eddie Nabors från Georgia i USA och Elaine och Harold Messner i New Jersey delade på en megajackpot på 390 miljoner dollar i år. Nabors, som är 52 år gammal lastbilschaufför berättade för journalister att han planerade att köpa ett hus till sin dotter så att hon kunde flytta ut från den husvagn som hon då bodde i, betala av hans mammas och andra släktingars bostadslån och sen till sist köpa en fiskebåt till sin son. Själv hade hade han inga storslagna planer förutom att: ”Jag kommer nog fiska.”

Andra var lite tokigare i sitt spenderade. Efter att ha vunnit en megajackpot på 319 miljoner dollar år 2011 valde John Kutey och hans fru Linda att donera en del av sin vinst till att bygga en vattenpark i deras föräldrars namn.

Vi har också som lyckiliga människör i Skandinavien. En kvinna från Göteborg vann över 43 miljoner svenska kronor. Hon drabbade till sin rätt på alla tre snurrar i bonusrundan i online casino och vann en jackpot. Hon vann jackpotten genom att bara sitta framför hennes dator. SverigeAutomaten har många sådana jackpot spel med stora chanser att vinna, vilket innebär att du alltid har tillgång till dina vinster om Fru Fortuna ler åt dig.

Vissa väljer att investera i redan etablerade företag medan andra väljer att starta nya. Matt Myles, som var 28 år gammal när han vann 1 miljon pund på EuroMillions-lotteriet år 2014 slutade på sitt jobb och reste Jorden runt med sina vänner, inklusive ett stopp på VM i Brasilien, och startade sedan ett fastighetsföretag med sin bror.

Mark Brudenell är en annan person som valde att starta ett företag med sina lottovinster. Den tidigare lastbilschauffören startade ett nytt företag med sin fru som de tillsammans har bedrivit sedan 1997.

© Arga Lappen
Vid intresse av att reproducera, publicera eller på annat sätt använda material från sidan, kontakta mig på emailadressen argalappen [at] hotmail.com.