Elon Musks inlägg på Twitter förargar investerare

Elon Musk

Investerare i kryptovalutor har på senaste tiden varit upprörda över stora förluster orsakade av Elon Musks oansvariga inlägg på Twitter. Många ber nu honom att fullkomligt sluta tweeta om kryptovalutor helt och hållet – för hans egen och alla andras skull.

Under de senaste månaderna har hela kryptovalutamarknaden fluktuerat kraftigt och Elon Musk har sannerligen inte hjälp. Vid ett tillfälle föll Bitcoins värde med nästan 40 procent, vilket påstås orsakades av Elon Musks inlägg på Twitter. Den ökända VD:en för Tesla sägs också vara en av anledningarna till att kryptovalutor blivit så populära, men hur sant detta faktiskt är, går att diskutera.

Oavsett om Musk skämtar om DogeCoin i ett tv-program eller om han påstår att brytning av Bitcoin är dåligt för miljön, så har hans personliga aktiviteter i kryptovalutavärlden satt sina spår. Många investerare är trötta på hans förmåga att med bara ett snabbt inlägg ändra kryptovalutors kurs. Amerikanska myndigheter som SEC har faktiskt börjat undersöka om det är så att hans aktiviteter på nätet är någon form av bedrägeri.

Numera är det också mycket populärt att använda sig av automatiska investeringsprogram när man investerar i kryptovalutor. Detta är en typ av mjukvara som genom algoritmer kontrollerar dina kryptoinvesteringar så att du kan dra nytta av upp- och nedgångar utan att behöva sitta klistrad vid skärmen hela dagen. Ta en titt på Finansos Bitcoin Revolution-robotgranskning för att se ett exempel på hur ett sådant program fungerar.

Många är upprörda

Enligt flera nyhetssidor är många Bitcoin-investerare trötta på att Elon Musk bara genom att göra några få inlägg kan påverka kortsiktiga prisrörelser för nästan alla kryptovalutor. Detta ger honom för mycket makt anser många.

Investerare och analytiker är upprörda över att nästan alla kryptovalutor stiger och faller i takt med Bitcoin och DogeCoin – delvis på grund av att Elon inte kan låta bli att släppa från sig kryptiska kommentarer om dem hela tiden. Många investerare i kryptovalutor är också upprörda över att en enda kommentar från miljardären kan få priserna att fluktuera kraftigt.

Uppmaningar att stoppa Elon Musk

Många populära investerare uppmanar nu långsiktiga investerare att sluta lyssna på Elon Musk och fokusera enbart på Bitcoin, Ether eller andra framstående kryptovalutor som Monero eller XRP. Det finns ingen anledning att investera i DogeCoin anser kryptoexperter – det är en skämtvaluta från första början som inte har höga framtidsutsikter.

Många säger dock också att det egentligen inte finns något att oroa sig för om man är en långsiktig investerare. I slutändan kommer priser att stabilisera sig om man har en tillräckligt bred portfölj. Men om du däremot är en mindre insatt investerare som kanske har mindre variation än vad man borde, kan du lätt bli krossad. Att enbart investerat i DogeCoin och liknande skämtvalutor för att främmande miljardärer på Twitter kommer med övertygande uppmaningar är inte ett hållbart sätt att investera på.

© Arga Lappen
Vid intresse av att reproducera, publicera eller på annat sätt använda material från sidan, kontakta mig på emailadressen argalappen [at] hotmail.com.