Min bil är min borg

Få miljöer väcker människors mörka känslor som trafiken. Bortsett från tvättstugan, då. Här är man tvungen att samverka med idioter, som tycks göra allt för att vara i vägen där man själv snabbt måste fram.

Bilen är som ett slags förlängning av människans kropp, ett rullande privat rum och ofta en stor investering. En repa i lacken är inte bara en repa i ett stycke målad plåt, utan även en repa i bilistens själ. Någon som står i vägen är inte bra ett trafikhinder, utan ett angrepp mot bilistens själva frihet. Drumlar i trafiken är inte bara ett hot mot andras säkerhet, utan mot ett av de centrala objekten i bilistens privatekonomi.

Därför går många bilister till ytterligheter för att skydda sin ögonsten. Även om det bara råkar vara en Volvo 240. Eller kanske speciellt då. En billig bil kan ofta vara mer värdefull för den som gnetat ihop till den än en fin bil för någon som är gjord av pengar.

P-vakter är ett särskilt hatat släkte. Både de kommunala som verkar på allmän mark, som de vaktbolag som delar ut p-böter på privat mark. Fast man får se upp. Våld mot tjänsteman är en allvarlig sak. Och det är väl bara en tidsfråga tills de får samma speciella skydd som blåljuspersonal.

Men det är klart. Många människor parkerar jävligt dumt. Ibland är det nästan så att man förväntar sig att terror-polisen skall rycka ut för att kolla saken. För vad skall man tro när någon parkerar mitt på ett torg, på en gågata eller tio centimeter från Skatteverkets huvudentré?

Problemet är att det finns så många, konstiga och svårtolkade parkeringsregler att folk tappar känslan för vad av allt detta som är viktigt. (Vilket är att inte vara i vägen för andra. Det är de grävande kommunalarbetarnas jobb.)

Att skaffa körkort är en dyr historia nu för tiden. Men det är klart, skall man ratta runt ett drygt ton metall, värt hundratusentals kronor, i över hundra knyck, bara någon meter från andra lika tunga metallklumpar som rör sig i rakt motsatt riktning i över hundra knyck... så kan det kanske vara bra att lära sig reglerna och att öva lite först.

Stöld och inbrott är bilistens värsta mardrömmar. Det stökas till och has sönder. Och även om man får tillbaka bilen, den repareras och re-condas… så blir det aldrig riktigt det samma. Det är så att man skulle vilja köpa en helt ny bil när den gamla har befläckats av buset.

Vad retar du dig på i trafiken? Skriv i kommentarerna till de olika lapparna.

Hittar du arga lappar i trafiken, plåta och sänd dem till oss!

Och behöver du en ny bil, hitta då ett bra billån hos Consector.

© Arga Lappen
Vid intresse av att reproducera, publicera eller på annat sätt använda material från sidan, kontakta mig på emailadressen argalappen [at] hotmail.com.