Föregående

Arga Lappen 2.0?

 

Sju av tio som har bredband i hemmet har ett trådlöst nätverk. Tydligen har 'Arga Lappen'-fenomenet spridit sig till den digitala grannsfären enligt ett pressmeddelande från TeliaSonera.

Det hela baserar sig på den aktuella tävlingskampanj som Telia har där man ska skicka in namnet på sitt trådlösa nätverk. Enligt Ola Karlsson, språkvårdare på Språkrådet och jurymedlem i Telias tävling, håller bredbandsnamnen på att ersätta arga lappar i hissen eller i tvättstugan. Han har hittat flera exempel på arga nätverksnamn riktade mot störande grannar.

Dags att ta reda på om detta verkligen är så vanligt eller om det används som bränsle i en PR-kampanj. Är det verkligen möjligt att en sån 'digital arg lapp' kan mäta sig med den 'analoga arga lappen'? Hur många sitter egentligen och kollar av vad grannarnas nätverk heter och hur ofta? Känns som att det är ett lite väl anonymt sätt att förmedla arga 'lappar' på...

Vi söker nu efter dig som hittat ett argt namn på ett trådlöst nätverk i din närhet. Skicka isåfall in en skärmdump där man kan läsa ut namnet på nätverket.

- Skicka in bilden i JPG eller PNG format
- Ange 'Bidrag trådlöst' som ämne i ditt mejl
- Försök hålla bildstorleken under 200 kb
- Ange gärna var du hittade nätverket
- Glöm inte att ange ditt alias för Cred. och ev. adress till din hemsida

Skicka bilden till argalappen [at] hotmail.com (byt ut [at] mot @ i epost-adressen).

Inlagd av Arga Lappen kl 12:01
Publicerat under Nyheter


blogg kommentarer via Disqus
© Arga Lappen
Vid intresse av att reproducera, publicera eller på annat sätt använda material från sidan, kontakta mig på emailadressen argalappen [at] hotmail.com.