Föregående

Manifest för ett liberalt party

Manifest för ett liberalt party
Rösta plus Rösta minus Argpoäng: 243 (329 röster)

Klicka på bilden för större version

Cred: Krympling

Inlagd av Arga Lappen kl 10:01
Publicerat under Trapphuslappar


Kommentarer:

Andres af Liljendrop sa (2010-01-29 13:16):

Oljud ÄR ett problem, men oftast sällan för den som skapar det. Må ni missljudare drabbas av EVIG VRÄKNING!

Björn Berg sa (2010-01-29 13:26):

Andres: Nej, men det betyder inte att man får vara en lägenhetsnazist och kräva att det är knäpptyst hela tiden. När man bor nära, då blir det ljud. Man kan inte förvänta sig att människor ska låta bli att festa bara för att nån pensionär vill att det ska vara knäpptyst.

Står man inte ut med att andra ljud uppstår när man bor i lägenhet så är det fritt fram att flytta ut i ett hus på landet. Men jag gissar att man då kommer att börja lämna lappar till träden som susar irriterande om nätterna, eller hota med Securitas till surrande myggor.

F sa (2010-01-29 14:43):

Som i så många andra fall måste devisen "det krävs två 'ja' och ett 'nej'" följas. Vill man inte bli störd så ska man slippa och det ska inte krävas en flykt till skogs för att uppbringa detta.

Det är lätt att flytta festandet till en annan lokal, det är inte lika lätt att komma ifrån oväsendet när man störs av det. Varför ska de som mår dåligt tvingas flytta? Kan inte festprissarna lika gärna bosätta sig i skogen? Där slipper de säkert otrevliga lappar från störda ekorrar och rådjur.

Vidare spelar det ingen som helst roll ifall man "föranmäler" en fest. Enligt 25§ i hyreslagen får man aldrig någonsin störa sina grannar. Punkt, slut.

Det är ett minst sagt märkligt beteende att bli tjurig på folk som vill sova på en arbetsdag.

RFP sa (2010-01-29 14:54):

Patetiskt att lappskrivaren är anonym samtidigt som han tycker att den som blir störd av en fest ska ha en dialog istället.

Jag har full förståelse för de som skriver lappar eller ringer störningsjour istället för att "bara ringa på". Det är ju omöjligt att veta hur festande personer reagerar på att man ber dem skruva ner. Även om man känner grannen och vet att han/hon är lugn och sansad kan det finnas någon annan på festen med dåligt ölsinne.

Och F har rätt. Det är såklart den som vill festa som ska flytta ut i skogen.

click sa (2010-01-29 15:01):

hyr lokal istället, snåljåpar

JK sa (2010-01-29 15:18):

Vrf bor alltid dom ljudkänsligast människorna i lägenheter, det är ju omänskligt att inte föra oljud, och jag menar inte man ska ha dunkadunka hela natten lång eller rave disco i köket, men som någon annan sa så finns ju tyvärr avundsjuka människor som ska klaga och kvida direkt när dom hör minsta ljud, spelar ingen roll om det är fest eller om det är att man tappar sin kulpåse i golvet. Så fortsätt festa och stör era grannar, aldrig vanligt folk som gnäller heller utan mest pensinärer, som ändå kan ligga dra sig till minst 8 innan rean öppnar...(fördomar, kankse lite..))

Erik sa (2010-01-29 21:57):

Rejält osympatisk lappförfattare.

W sa (2010-01-30 00:28):

Jag hör dunk och skrammel hela dagarna. Och ett par gånger har jag hört ett par fester. Det har inte stört mig.

Vad som däremot har stört mig är dom andra grannarna som har dunkat i väggen vilket låter mycket värre än ljudet av ett par ungdomar som har fest ovanför mitt sovrum där jag ligger och ska strax sova. Hade grannen som bankade bott i samma trappuppgång hade jag gått dit och sagt till dom att lägga av.

Under 5år har jag fått ett besök och en anonym lapp.
Besöket gjorde att jag direkt sänkte volymen och så var det bra med det.
Lappen gjorde mig bara arg, speciellt eftersom att den bad mig "sänka snackvolymen" samt att jag först såg den när polaren skulle gå hem. Dom hade inte ens nerver att ringa på dörren.

Hur svårt ska det vara att prata med sina grannar om man stör sig?
Varför försöka vräka dom när det hela kan lösa sig med 6 simpla ord: "Kan du ta och sänka volymen".
Jag förstår själv hur lätt det är att glömma bort volymen. Men efter två klagomål så är jag däremot enbart nojig och har inte fest hemma hos mig längre vilket är väldigt tråkigt :(

Luguber sa (2010-01-30 00:31):

Förstår inte vad folk klagar på, har man valt att bo i lägenhet får man väl ta en och annan oangelägenhet också )
Även om man som jag bor i villa händer det att grannar är högljudda och stör men då är det bara att bita ihop, tänka positivt och somna. Mångas problem är väl att de alltid vet bäst, särskilt när de ligger/sitter/står och irriteras över grannarnas beteende och till slut kanske är så modiga att de ringer polis eller jour. Tala med sina grannar, huvva, då kanske de känner igen mig och börjar hälsa i trappan, USCH!

jag sa (2010-01-30 10:29):

Sådana sura människor är bland det värsta som finns.. MEN, en högljudd fest mitt i veckan fram till småtimmarna kan dock få vem osm helst som ska upp och jobba dagen därpå att se rött.

Moontoon sa (2010-01-30 11:38):

Det är inte alla som "väljer" att bo i lägenhet. Hus kostar pengar som man kanske inte har råd med. Visst ska folk få ha kul, men jag tycker att dom får respektera att folk vill sova. Själv har jag problem med grannar tvärs över gatan. En gång började dom typ halv 4 på natten :S Mindre kul. Nä, dom får som sagt gärna ha fest, men kankske börja lite tidigare så dom hinner avsluta innan det blir för sent.

Karma sa (2010-01-30 13:50):

Så bra skriven lapp.

Störs du, knacka på och säg det.

"MEN MEN MEN VADÅ du ska inte behöva ta social kontakt om du bor i närheten av andra människor TY VI HAR LAGAR SOM SKYDDAR OSS FRÅN SOCIAL KONTAKT!!!!!!11 §§§§§§§ Ack och ve! Låtom oss klä oss i endast beige så att bombflygplanen inte ser oss!"

Sluta vara så f-cking rädda för allt.

nollråtta sa (2010-02-01 15:57):

Det här måste nästan vara den vanligaste lapptypen på Argalappen. Och som vanligt blir det samma debatt efteråt, två läger där det ena tycker att högljuddhet måste man acceptera, och det andra som tycker att man de som vill ha lugnt och tyst ska få företräde.

Jag säger samma sak hela tiden: Följ stadgarna som ni gemensamt och demokratiskt tagit fram i bostadsrättsföreningen (om det är en BRF), eller de stadgar som er hyresvärd tagit fram. Är det t.ex. skrivet att man inte får föra väsen efter kl 22 så är det det som gäller. Vill ni ändra på det så ta upp det på nästa årsmöte då, men följ för böveln de demokratiskt fattade besluten.

Karma sa (2010-02-01 19:22):

@nollråtta: Det är lite svårt att kalla något demokratiskt om man inte varit med och bestämt om dem, så att banka om och poängtera att de är "demokratiskt fattade" känns lite off.

nollråtta sa (2010-02-02 09:49):

@Karma: Desto större anledning att engagera sig i bostadsrättsföreningen då skriva motioner och gå på årsmöten.
Håller dock med om att det är svårare med hyresrätter, de är inte demokratiska alls.

Floyd sa (2010-02-02 14:44):

Mycket bra skrivet. Gnälla för gnällandets skull,, inte sällan är panchos som ligger bakom. Deportera gnällgubbarna/kärringarna till Sibirien. Då inser det nog att det inte var så mycket att gnälla över.

Missmellan.se sa (2010-02-03 07:56):

Klockrent!

Blogg fran oknen! sa (2010-02-03 09:44):

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA helvete!! hahahah!

http://trollungeidubai.blogg.se/

Björn sa (2010-02-08 12:05):

Moontoon Hur i h-vete kan du ha problem med folk som bor på andra sidan gatan? Du kanske ska söka lösningen på problemet lite närmare din egen sfär?!

Och censurera gärna all idiotisk bloggreklam Admin!

WinnieThePooh sa (2010-02-21 00:09):

@Björn: Det är inte alls svårt att ha problem med folk som bor över gatan. Bor i ett 5-våningshus med ett likadant hus mittemot, med balkongerna mittemot varandra. Vårt problem var att i två lägenheter bodde typer som tydligen inte arbetade, istället ssöp de hela nätterna - på balkongen. Fylleskrik VARJE natt rakt in i min dotters rum, inte kul. Nu har vår brf gett dem bägge varningar, så förhoppningsvis slipper jag dem till nästa sommar.

Däremot håller jag med om bloggreklamen...

Glenn sa (2010-02-24 17:33):

Jag undrar om karma har försökt ringa på hos grannar som för oväsen sent på natten ? om inte tycker jag han eller hon ska knipa käft.

Det är vanligen VÄLDIGT ineffektivt att prata med några fyllon som inte ens bor, och kanske inte ens känner personen som bor där om att sänka volymen.

Det ENDA som fungerar är om snuten/väktare dyker upp. (Fast efterssom man är snäll så FÖRSÖKER man ju prata folk till rätta först.. även om man vet att det är lönlöst.)

Ang bloggreklam, +1

Carl_Elvis sa (2010-03-04 11:53):

Ojoj, jag tycker mig hitta ett helt nytt segment på bostadsmarknaden här. Det är ju vanligare och vanligare med nischade boenden (55+, rökfria hus m.m.). Kan ingen hyresvärd/Brf genast starta ett boende FÖR högljudda, där man skriver under att man aldrig kommer klaga på grannar som låter, röker i trapphuset osv? Det verkar ju vara ganska många här som tycker det är helt ok att störa grannen.
Då skulle vi andra, som faktiskt LÄSTE det där papperet med regler som värden gav en i samband med kontraktsskrivningen kunna slippa alla keson som lider av empatistörningar och okontrollerade behov av TVspel, spritfest och krigsfilmer på hög nivå mitt i natten.
Dessa högljudshus byggs förslagsvis på landet. )

Babe sa (2010-05-02 22:23):

Tycker mest synd om personen som har suttit i brevinkastet och skrivit brevet...måste ha varit trångt!

Svenne sa (2010-05-03 23:30):

Om nu denne lappskrivare vill att "surkärringen/surgubben" ska ha en "dialog" och komma och presentera sig.

Varför då underteckna själv med samma anonyma "er trevlige granne"?

Jävla pucko som säger emot sig själv...

Hajen89 sa (2011-01-29 14:13):

Jag har följt debatten om endera att acceptera att det blir högljudd någon gång då och då eller att det ska vara lugnt och tyst 24/7. Jag har full förståelse för alla stackare som blir störda på nätterna av skrik och gormande i trapphuset och dunkadunka eftersom jag har själv erfarat det, MEN jag gnällde inte som någon "bostadsnazist" eftersom jag har också full förståelse för folk som vill träffas och ha kul. Självklart ska den som blir störd inte behöva gnälla på oljudet, hota med störningsjouren, hyresvärden eller polis, eftersom det är dom som festar som ska ha förmågan att ta ansvar för hur hög ljudvolymen ska vara som högst och veta att man ska ta hänsyn till dom kanske ska upp tidigt pga arbete, har barn, eller helt enkelt behöver sova.

blogg kommentarer via Disqus
© Arga Lappen
Vid intresse av att reproducera, publicera eller på annat sätt använda material från sidan, kontakta mig på emailadressen argalappen [at] hotmail.com.