Föregående

Att göra en pudel

Att göra en pudel
Rösta plus Rösta minus Argpoäng: 169 (245 röster)

Cred: Lilliz

Inlagd av Arga Lappen kl :
Publicerat under Övrigt


Kommentarer:

Sankt Halvard sa (2010-07-07 11:44):

Näh... det är väl inte att göra en pudel, utan vad en pudel gör?

Sankt Halvard sa (2010-07-07 11:49):

Tillägg till mig själv: Äter skit, alltså. Det är i varje fall vad min farmors vidriga dvärgpudel gjorde... om hon inte rullade sig i smeten. Jag hatade verkligen det lilla missfostret... samtidigt som hon (pudeln) alltid blev så glad av att träffa mig att hon kissade på sig. Där kan man tala om missriktad och degenerande avel.

flyttgubben sa (2010-07-07 14:03):

Sankt Halvard - måste ha varit en stadshund. Flytta till landet om du vil slippa dem.

Swedish Chef sa (2010-07-07 14:26):

[Ingredienser]
1 liten hund (eller ½ stor hund)
[Saltlag]
2 l vatten
1,5 dl salt
0,5 dl råsocker
[Sås]
1 msk smör
2 st schalottenlök, finhackade
2 msk råsocker
1 dl hallonbalsamico
150 g hallon
4 dl vatten
0,5 dl koncentrerad kalvfond
1 msk maizena majsstärkelse
1 paket hela hallon
[Till hunden]
2 st paprika
1,5 krm cayennepeppar
1 dl vatten
[Potatis]
1,2 kilo potatis
1,5 msk rapsolja
1,5 tsk flingsalt
1 msk ströbröd
[Tillbehör]
1 paket haricots verts
1 paket hallon
1 Ta ut inkråmet och lägg i kylen. Blanda vatten, salt och socker i en skål. Rör tills salt och socker löst sig. Lägg hunden i lagen i en rymlig bunke eller i en plastpåse. Ställ kallt ca 1 dygn. Ta upp hunden och låt rinna av ordentligt. Bind ihop benen parvist med steksnöre. Lägg den i en ugnssäker form. Blanda paprika och peppar. Krydda runt om. Lägg hunden med bröstsidan ner och ställ in den på nedersta falsen i ugnen. Sätt ugnen på 175°.
2 Hetta upp smör i en kastrull och fräs lök och inkråm på medelvärme ca 2 min. Tillsätt socker och låt det smälta. Blanda ner balsamico, hallon, vatten och kalvfond. Låt såsen sjuda utan lock.
3 Sila såsen genom en finmaskig sil, pressa ur större delen av vätskan med en sked.
4 Häll av fettet när hunden stekts ca 40 min, vänd den med bröstsidan upp. Ställ tillbaka i ugnen och stek ytterligare ca 40 min. Ta ut den, höj ugnstemperaturen till 225° och häll av fett från formen. Häll vatten över hunden. Ställ in den i ugnen 10 min. Linda in den färdigstekta hunden i folie. Låt vila 30 min. Häll ca 1 dl av skyn i såsen.

Sten sa (2010-07-07 18:34):

Jag kan inte lägga hunden med bröstsidan ned när jag har bundit ihop benen parvis. Menar du att den ska ligga på vänster respektive höger sida, eller är receptet endast avsett för taxar?

Och varför behöver jag både 150 gram hallon *och* 1 paket hela hallon i såsen? Nu är jag förvirrad. Det vore snällt om du kunde svara fort, eftersom jag inte kan använda min kyl medan den är full av hund i plastpåse.

Klas sa (2010-07-07 21:48):

Sten du böjer benen under kroppen liksom. Så att hunden knäar typ. Lite svårt att förklara men gott blir det.

Kannibal sa (2010-07-07 22:24):

Hoppas nån kommer och anrättar ERA husdjur, era grisar.

Sankt Halvard sa (2010-07-08 00:12):

Kannibal: Varför förutsätter du att ovanstående "hot dog-gourméer" har grisar som husdjur?

pros sa (2010-07-09 21:03):

Vad gör de om en hund lägger en kabel, den försvinner med tiden, mer än man kan säga om cigg fimpen(arna) :-)

Tess sa (2010-08-17 12:48):

Åh vad jag håller med! Är så trött på lata hundägare!

Imp sa (2010-10-11 22:31):

Jag är så trött på alla hysteriska idioter som inbillar sig att lite hundskit innebär världens undergång!
Visst kan man bli sne om en hund skiter på ens uteplats varje dag, men att DU trampat i hundskit betyder inte att alla hundar och deras ägare ska dö... Patetiskt är vad det är.
som pros sade, vad fan spelar lite skit för roll, den spolas bort av första bästa regnskur, fimpar, plastpåsar, krossade flaskor etc är betydligt värre, men väcker knappast några mittuppslag i lokaltidningen varje vår när det töar fram ur snön...

blogg kommentarer via Disqus
© Arga Lappen
Vid intresse av att reproducera, publicera eller på annat sätt använda material från sidan, kontakta mig på emailadressen argalappen [at] hotmail.com.