Föregående

Dagens eufemism: "samhällsinformation"

Dagens eufemism:
Rösta plus Rösta minus Argpoäng: 299 (381 röster)

Cred: vhcfan

Inlagd av Arga Lappen kl 12:57
Publicerat under Trapphuslappar


Kommentarer:

flix sa (2008-11-17 13:40):

Efter att ha pratat med Metro Bostad, flera av Metro Bostads annonsörer, som inte var så nöjda över att jag ascocierar dem med sopor efter att ha fått tidningen trots allt jag försökt och, framförallt, efter att ha talat med posten har det visat sig att det ligger till såhär:

"Samhällsinformation" (subs.) de trycksaker Postens kunder betalar extra för att få definierade som just "samhällsinformation".

Japp. Helt rätt. Det som kunde betalar extra för att få kalla samhällsinformation är det som brevbärarna får order om att lägga i oavsett vad det står på brevlådan.

postis sa (2008-11-17 15:15):

M.a.o det hjälper inte att skälla på sin brevbärare. Ring till posten kundtjänst, ta reda på vilken säljare som sålt in "samhällsinformationen" och skäll på honom/henne istället

en annan postis sa (2008-11-17 22:41):

Väl talat postis! Jag lovar, ingen brevbärare njuter av att dela ut reklam. Man får tyvärr inte välja.

Nattljus sa (2008-11-18 20:38):

jag har i flera månader tjatat runt på flera instanser. metro, lokaltidningen m fl. jag VILL inte ha deras skräp i min brevlåda. det går direkt från dörrmattan till min kasse till pappersinsamlingen (som jag i princip kunde tömma en gång vartannat år om det inte vore för den oönskade REKLAM som slängs i min låda).

men det har visat sig att jag måste stå ut med "samhällsinformationen". jag hatar när andras yttrandefrihet är viktigare än min -)

nollråtta sa (2008-11-19 15:44):

Bästa sättet är nog att bojkotta de varor och tjänster som det görs reklam för.
Jag brukar tänka så här: BRA saker behöver egentligen ingen reklam, där sprids det goda ryktet via rekommendationer och konsumenttester. Det är de undermåliga sakerna som företagen måste göra reklam för för att kunna pracka på folk. Följaktligen köper jag i princip aldrig något jag sett reklam för.

Postis 2 sa (2008-11-20 17:40):

Sätt upp en skylt där det står "inga gratistidningar heller" oxå så borde det lösa sig, eller specificera "ingen metro ingen lokaltidning". Då ska man som postare inte stoppa in skitet. Det roliga tycker jag e folket som tror att postare VILL dela ut skiten till alla, jo men det e klart man VILL ju bära på mer skit än nödvändigt, det e ju så skönt.....nä!

ColeKreviazuk sa (2008-12-31 11:15):

Nej nej nej nej nej.

Det är "oadresserade direktreklam" man hör av sig till regionskontoret och avsäger sig de vill slippa lämna ut den, du vill inte ha den.

Det finns ingen samhällsinformation längre. Det är telefonkatalogen (och i etiska gråzons-postnummer IKEA-katalogen).

Det finns ingen tjänst man kan betala för som företag som tillåter att bombardera hushåll.

JudaZ sa (2009-03-04 21:04):

Ha ha ... brilliant lapp!

blogg kommentarer via Disqus
© Arga Lappen
Vid intresse av att reproducera, publicera eller på annat sätt använda material från sidan, kontakta mig på emailadressen argalappen [at] hotmail.com.