Föregående

Tips inför nyårsfesten: Ringklocka ring

Tips inför nyårsfesten: Ringklocka ring
Rösta plus Rösta minus Argpoäng: 191 (317 röster)

Cred: ClubandLounge

Inlagd av Arga Lappen kl 10:19
Publicerat under Trapphuslappar


Kommentarer:

Hemliga Aliaset sa (2009-12-18 10:59):

Kan inte ha varit en alltför lugn tillställning om Grannen glömt vilket datum han/hon fyller år...

E Hilter sa (2009-12-18 14:34):

Det bästa är ju att lappskrivaren inte kan sin födelsedag.

Wunderbaaar sa (2009-12-18 15:43):

Ho ho ho ha! Underbart att missa datumet på sin egen födelsedag!

Fred sa (2009-12-18 19:28):

Fan vad svagt att inte kunna ta ett rakt snack med grannen om man blir störd. Är du så rädd för omgivningen?

Ska de va så svårt? sa (2009-12-19 15:20):

Varför förväntar sig alla jubel-egon att man som ofrivilligt vaken granne ska ränna runt i trapphuset på nätterna? Behöver man skrika för att överrösta sin stereo kan man ju räkna ut med arslet att man stör folk. Eller?

Karma sa (2009-12-20 10:45):

F-n vad jag avskyr folk som hellre ringer nån slags larmtjänst än att bara gå och knacka och säga till att de blir störda. Allvarligt - om man inte kan ta sig an den lilla lilla utflykten i okänd socialt vatten så ska man i helvete inte bo i ett hyreshus där man kan råka komma i kontakt med andra människor!

Ska de va så svårt? sa (2009-12-20 15:00):

Kan du inte visa på sunt förnuft och hänsyn till dina medmänniskor så ska du fan inte bo i hyreshus/bostadsrätt. Jag har ingen som helst lust eller önskan att vara "social" och "komma i kontakt" med puckon som anser att alla i dess omgivning ska anpassa sig efter deras festande på nätterna. Jag har inga problem att ge mig ut på utflykter "i okänt socialt vatten" så länge det handlar om att möta människor som har vett att se bortom sitt eget ego. Kom igen, väx upp!

räven sa (2009-12-20 19:22):

Ganska så enkelt om man har fest. Börja i god tid innan tio och se till att volymen på festen är acceptabel och blir lägre inte högre efter tio. Då har grannar med folkvett möjlighet att i god tid säga till att de inte vill bli störda efter en viss tid.

Karma sa (2009-12-20 22:28):

Grejen är att det finns de som störs av småsaker (det säger ingenting om vilken volym de hade mer än att den antagligen var lägre än det som brukar kallas "störande"), och mer än gärna blåser upp det till mycket mer än vad det är i telefonen. Jag fick en gång skit av min granne för att hon kunde höra min väckarklocka när jag gick upp på morgonen. Hon tog iofs upp det med mig personligen, vilket hon ska ha respekt för. Dock hade hon lika gärna kunnat ringa någon som, om jag inte har turen på min sida, tycker att jag minsann har stört henne och lägger utryckningsavgiften på mig.

Störs du - ta upp det personligen först som en ansvarstagande människa och ge de störande en chans att bättra sig, chansen finns att de helt enkelt ansåg sig följa de oskrivna reglerna om acceptabel ljudnivå. Löser det sig inte, då kan du ringa. Försöker du komma på ursäker till att gömma dig så har du ingenting i lägenhet att göra, och jag säger "Kom igen, väx upp!"

Sen, om den här lappen är från i år, så var det en fredag. Ännu en oskriven regel, men ack så känd om man inte gömt sig hela sitt liv, är att man inte har något i en lägenhet att göra om man inte kan acceptera lite festande hos grannen på en fredag.

Påpekaren sa (2009-12-21 00:58):

Bevakningstjänst eller störningsjouren tar bara ut avgift om det finns skäl, i det här fallet får nog födelsedagsbarnet skylla sig självt. När man har roligt är det lätt hänt att volymen skruvas upp och till slut hörs varken knackning eller ringklocka. I övrigt håller jag med om att man i görligaste mån skall ta det direkt med grannen men ibland kanske det kan vara skrämmande för Agda 89 år att gå och knacka på hos ett gäng fulla eller påtända ynglingar som lever rövare?

lilla jag sa (2009-12-21 01:22):

Som tidigare påpekats, man får bara betala om man har stört. Alltså finns det ingen anledning att grina på grannen som ringt störningsjouren.

Jag gick och knackade på hos en granne som hade något slags "vi-skriker-ikapp"-fest en gång. Jag vågade inte först så jag väntade i ett par timmar innan jag till slut inte stod ut längre. Knackade på och frågade försiktigt om de inte kunde dämpa sig lite, eller i alla fall sluta skrika, och det slutade med att grannen stormade ut i trapphuset och skrek diverse smädesord åt mig. Det var ju FÖR FAN fredag och han hade ju FÖR FAN RÄTT att ha en JÄVLA FEST någon gång då och då! Sedan att klockan var närmare morgon än kväll, det struntade han i.

Hur som helst, det var sista gången jag gick och knackade på hos en störande granne. Skulle jag känna att en granne störde mig igen så skulle jag ringa störningsjouren med en gång. De får i alla fall betalt för att hantera störiga egoister.

Karma sa (2009-12-21 01:33):

Störningsjouren kan ofta inte mer än ta "ringarens" ord för att de blivit störda just då dock, och står de utanför och hör ljud genom dörren (vilket man troligen gör) så kan det lätt misstolkas som att det hörs lika väl genom väggar, etc. De där tjänsterna är knappast alltid rättvisa, och att ta det vidare till rätten skulle troligen bara kosta mer tid och pengar än att bara betala även om grannen är överkänslig.

Om man planerar att ha en fest där man vet att det kommer låta en del, så bör man ju förvarna grannarna och fråga runt om det är Ok, lika mycket som någon som blir störd bör ta upp det personligen först.

Blogg fran oknen! sa (2009-12-21 09:11):

Som sagt, illa att personen i fraga inte ens kunde sin egen fodelsedag hahaha.

Lars-Mohammed sa (2009-12-22 04:03):

Ganska roligt/skrämmande när jag hade inflyttningsfest i min gamla lägenhet, någon hade ringt störningsjouren och de var och ringde på hos mig. Det tog en stund att reda ut vad som egentligen hade stört anmälaren då volymen var rätt så låg, men vi kom fram till efter lite eftertanke att basen kan ha låtit mer på i nån annan lägenhet än inne hos mig.
Hursomhelst, väktarna som var förbi verkade tycka att det var ganska löjligt att de behövde rycka ut för nånting så fjuttigt och lovade att det inte skulle leda till några konsekvenser för mig, och det gjorde det inte heller.
Sånt är rätt pissigt, men jag fick iaf lite stöd av närmaste grannarna som hade undrat varför det dykt upp två väktarbilar på natten för de hade inte hört nånting.

Lägenheten innan dess var rätt kul, det var en hel del livade fester i det huset, och man kunde själv ha rätt så ordentliga fester långt in på morgonen bara det var helg utan att oroa sig för störningsjouren, ingen ville kasta sten i glashus så att säga XD

Mia sa (2010-01-09 17:42):

Det här problemet har jag dock aldrig råkat ut för, för mina grannar har världskrig, knullar hejdlöst och har suparfester. Precis så som jag tycker det ska vara, för vi bor ju i längenhet :-p. Så det enda jag kan bidra med är att göra det samma -)

Mikey sa (2010-01-15 20:48):

Puckon, klart han kan sin födelsedag, bara det att han skrev dagens datum och inte gårdagens. Man ser j uatt det har varit en femma från början.

blogg kommentarer via Disqus
© Arga Lappen
Vid intresse av att reproducera, publicera eller på annat sätt använda material från sidan, kontakta mig på emailadressen argalappen [at] hotmail.com.