Föregående

Det är inte ok att snuva mig på min tvättid!

Det är inte ok att snuva mig på min tvättid!
Rösta plus Rösta minus Argpoäng: 226 (462 röster)

Cred: Ejkej

Inlagd av Arga Lappen kl 10:25
Publicerat under Tvättstugelappar


Kommentarer:

Szara sa (2009-10-29 10:30):

Hejsan svejsan din intoleranta jävel!

Det vore trevligt om Du som är allergisk tar reda på var det finns ett lämpligt allergihus som Du kan bo i.

Alt. slutar försöka få omgivningen att anpassa sig efter Dig när det är Du som äger problemet.

Spindeltjejen sa (2009-10-29 13:21):

Eller så tar du helt enkelt katten eller hunden och stoppar in den i tvättmaskinen nästa gång så är problemet löst?

http://spindeltjejen.wordpress.com

Marie sa (2009-10-29 14:31):

Szara: "Intoleranta jävel?" För att folk inte rensar ut sitt hår/sitt djurs hår ur tvättmaskin/filter? Nja... JAG tycker att det är ofräscht att ha andra människors hår/djurhår på mina nytvättade kläder och jag är inte ens allergiker.

Alexandra sa (2009-10-29 16:07):

Håller med Szara av hela mitt hjärta! =)

Om man är så förbannat känslig så får man nog vända sig elsewhere.

Alt. 1: Köp en egen jävla tvättmaskin.
Alt. 2: Deal with it!

Hans sa (2009-10-30 00:13):

Jag ogillar folk som röker, det är äckligt med rökare, tvätten luktar bläsch. Buu för äckliga rökare!

Figuren sa (2009-10-30 11:42):

Szara och Alexandra kanske skulle gå en kurs i vanligt folkvett! Det är väl SJÄLVKLART att man torkar ur maskinerna när man är klar från sina egna rester och lämnar dem som man själv vill finna dem nästa gång man kommer. Det är äckligt att lämna hårtussar efter husdjur som hamnar i andras kläder. Men ni kanske vill få dessa rester i brevlådan eftersom det är ju ändå era tillhörigheter så det är ju synd att ni glömt det kvar i tvättstugan.

Jonte sa (2009-10-30 11:54):

"Pälsdjursallergi", det är en påhittad sjukdom precis som ADHD, dyslexi och elöverkänslighet.

Kotte sa (2009-10-30 21:02):

Vad orsakar då den akuta astmattacken hos påstådda pälsdjursallergiker, undrar jag, när dessa kommer i kontakt med päls - ovetandes eller inte.

annapanna sa (2009-10-31 00:01):

Varför är det så otroligt många allergiker som ÄR sin sjukdom liksom?? Jag har väldigt svårt att tro att lite katthår i tvättstugan skulle utlösa en astma-attack, och då har jag ändå både en moster och en mormor som har extremt svår astma. Hört talas om Bricanyl?
Och hur mycket hår kan det bli på en skala? Efter att ha använt tvättstugor i 5 olika hyreshus på 6 år har det hänt en gång att det var rester av katthår i en maskin. men det försvann i torktumlaren. Geesh!

Danbala sa (2009-10-31 16:11):

annapanna:
Jag vet inte vad en del folk gör, men jag hade nöjet att ägna fem minuter åt att försöka avlägsna vitt hår ur en maskin senast jag skulle tvätta. Den var tamejtusan LUDEN inuti. Nu tror inte jag att det var ett pälsdjur, snarare en ful matta eller något som de tvättat.
Hur som helst håller jag på lappskrivaren: tvättmaskiner ska man rengöra efter sig, åtminstone så synligt skräp försvinner.

Mia sa (2009-11-01 19:58):

Nu måste jag vara lite petig... det är ganska stor skillnad på att vara astmatiker och pälsdjursallergiker. Man behöver inte ha astma för att vara allergisk och vice versa. Jag håller med avsändaren oavsett, man rensar bort sin egen smuts efter sig. Det hör till allmänt vett och sunt förnuft!

Szara sa (2009-11-02 10:21):

Marie och Figuren,

läste inget om några filter. Jag antog att det var något särskilt med pälsen mer än bara vanligt tvättstugevett, men ni kanske har rätt.

Oavsett är allergin fel sak att skylla på i det läget.

Szara sa (2009-11-02 10:24):

Måste förresten kolla en grej..

Är det bara jag (och de invigda) som brukar roa sig med att kalla allergiker intoleranta?

Det är ju egentligen stor skillnad på att vara allergiker och intolerant (jämför komjölksallergi och laktosintolerans). Men det blir ohyggligt roligt att kalla allergiker intoleranta, särskilt eftersom de oftast är intoleranta också, mer socialt sett.

Det var något på en Valioreklam där de spann vidare på det här.. tolerans i samhället och vad det var.

Men det här kanske gick folk förbi eller? Det är ingen fara, det är jag van vid =)

Marre sa (2009-11-06 11:28):

Måste hålla med båda lägren.
Först så tycker jag givetvis att alla BÖR städa tvättstugan efter sig, det hör som sagt till vanligt folkvett. Dock måste jag säga att det trots vanlig städning skulle kunna finnas en risk för att enstaka hårstrån finns kvar. Om man då nu är så allergisk att hår kan utlösa så allvarliga reaktioner att man tvingas uppsöka akuten, skulle nog jag om jag varit i den sitsen skaffat mig en egen maskin för att undslippa eventuellt obehag. Det är en utopi att tro att alla ICKE allergiska människor ska upphöra med att ha husdjur eller kanske sluta tvätta.
Dessutom kan jag tycka att en trevligt formulerad lapp hade haft större genomslagskraft för att mildra problemet.

AllergiAllergiker sa (2010-03-19 00:00):

Det är en självklarhet att rengöra maskinerna efter sig. Där jag bor blir man av med tvättförmånen ett par månader om man missköter sig. Men pälsdjursallergiker är ett släkte för sig. Många som hävdar allergi är i själva verket inte alls allergiska. De bara ogillar pälsdjur. Antagligen traumatiska minnen av håriga föräldrar eller något.

Victoria sa (2010-03-23 02:39):

Hade jag velat ha hund -eller katthår hade jag skaffat ett av dessa djur.
Har en granne som jag lärt mig lämnar vidriga lämningar i maskinenhttp: //tankarilosvikt.wordpress.com/2010/01/07/tvattstugesnusk/

Jimpy sa (2010-10-23 04:43):

Jonte kan fara åt helvete med sina fantasier!

Tommy sa (2010-12-29 13:31):

Underbart vilka särlingar som passar på att uttrycka sina innersta tankar på sidor som dessa. Allergi som inbillning? Den mentalt underutvecklade som hävdar något sådant måste i alla fall få ett erkännande för att den lyckats lära sig att ta sig hit - och skriva ett meddelande.

blogg kommentarer via Disqus
© Arga Lappen
Vid intresse av att reproducera, publicera eller på annat sätt använda material från sidan, kontakta mig på emailadressen argalappen [at] hotmail.com.